5 млн. лева в производствената база в Червен бряг инвестира „Калинел“
< 1/1 >

5 млн. лева в производствената база в Червен бряг инвестира „Калинел“

9 март 2017

Фирма „Калинел“ насочва инвестициите си към Червен бряг, където приключва изграждането на нов склад, производствен цех и административна сграда. В Червен бряг е разположена втората фабрика на троянската фирма, производител на текстилни изделия за дома.

Инвестициата в новата база е на стойност 5 млн. лева. Тя включва автоматириран склад и производствено звено с обща застроена площ от около 2000 кв. м.
– Складът е предвиден за 9000 европалета и разполага с автоматизирана роботизирана система, управлявана само от 1 човек.

– Производствената сграда, разположена на приблизително 1000 кв. м, ще бъде оборудвана с три нови поточни линии за производство на възглавници, като две от тях вече са монтирани. Капацитетът е 12 хиляби броя на смяна, при двусменно производство.

5 млн. лева в производствената база в Червен бряг инвестира „Калинел“ – Новини – Gradat.bg

Административната сграда се изгражда на мястото на разрушената страта сграда, като е запазена конструкцията. Повече информация за проекта и снимки ще намерите в pds.bg – интегрирана база данни за актуалните проекти. Над 90% от инвестициите на компанията са насочени към базата в Червен бряг. В двете производствени звена в Троян и Червен бряг работят засега 1300 души. Фирма „Калинел“ е сред големите производители на територята на Ловешка област, като осигурява работни места на хора от няколко общини. Тя е основен доставчик на IKEA, както и на други търговски вериги, една от които е Юск, строяща огромен логистицет център в ИЗ Божурище. За 2016 г. производителят отчита 54 млн. евро от продажби, като инвестира около 8,7 млн. евро в строителство, машини и оборудване, както и дълготрайни материални активи. Инвестициите започват през 2016 г., като по думите на инж. Марин Радевски, собственик и управител на „Калинел“, темпът на инвестиции ще бъде средно по 5-6 млн. лева на година в сгради и съоръжения.

 

https://www.youtube.com/watch?v=v4Ca-HbgKg8&t=199s

 

 

5 млн. лева в производствената база в Червен бряг инвестира „Калинел“ – Новини – Gradat.bg

Наскоро фирмата внедри в Троян патентована машина за рязане и лепене с ултразвук,
при производството на завивки. Тя е създадена от инж. Марин Радевски и инж. Николай Стоев, менджър „Ефективност и управление на производствените процеси“ на компанията.
За внедряването й са използвани европейски средства по програма „Иновации и конкурентоспособност“. Общата стойност на проекта е 1,6 млн. лева. Благодарение на създадената от екипа нова технология, ще се гарантира автоматизирано производство на 6 завивки на минута.
Новата разработка произвежда стабилно и работи при нас вече 2 години без сериозни проблеми, коментира инж. Стоев, койт оръководи проекта по създаване и внедряване на новата производствена машина. По думите му работата по него стартира през 2013 г., като минава през няколко етапа.
„Първата машина не беше сполучлива и не постигаше исканата от нас производителност. Новата разработка произвежда стабилно и работи при нас вече 2 години без сериозни проблеми. Конструкцията е усъвършенствана и осигурява работа без никакви вибрации, което е важно условие за качествена и точна работа“, коментира инж. Николай Стоев.
 

Други новини

 • „Калинел“ спечели европейски проект за 3.142 млн. лв.
  24 яну

  „Калинел“ спечели европейски проект за 3.142 млн. лв.

  Euroeuro2 КАЛИНЕЛ ЕООД изпълнява проект BG16RFOP002-3.002-0110-C01 "Повишаване енергийната ефективност в Калинел ЕООД" по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, процедура: BG16RFOP002-3.002 "Повишаване на енергийната ефективност в големи предприятия", на стойност: 3 142 001.00 лв., от които 1 335 350.42 лв. европейско и 235 650.08 лв. национално съфинансиране. Безвъзмездната помощ е 50% - 1 571 000.50 лв. Срокът на изпълнение на проекта е 18 месеца, от 28.12.2017 до 28.06.2019 г. Общата цел на проекта е  да се повиши конкурентоспособността на Калинел ЕООД, чрез оптимизиране на

 • Тръжна документация
  15 юни

  Тръжна документация

  Euro   euro2

  Тръжна документация във връзка с процедура „избор с публична покана“ с предмет “Закупуване на Машина за рязане и залепване на пухени завивки, панели за матраци и платове – надлъжно и напречно чрез ултразвук“

  Приложена документация : 

  Връзка към документа : Общи условия Връзка към документа : Технически спецификации Връзка към документа : Договор Връзка към документа : Декларация на кандидата Връзка към документа : Методика за оценка на оферта Връзка към

 • „Калинел“ спечели европейски проект за 1,6 млн. лв.
  6 мар

  „Калинел“ спечели европейски проект за 1,6 млн. лв.

  Троян 21 - статии: „Калинел“ спечели европейски проект за 1,6 млн. лв.